Японските автомобилни концерни Nissan и Mitsubishi и френският Renault създадоха алианс с фонд  1

...
Японските автомобилни концерни Nissan и Mitsubishi и френският Renault създадоха алианс с фонд  1
Коментари Харесай

Nissan, Mitsubishi и Renault създават фонд за нови технологии

Японските автомобилни концерни Nissan и Mitsubishi и френският Renault създадоха алианс с фонд  1 милиарда $ за развиването на нови технологии в автомобилостроенето.

Трите компании разпространиха взаимно изказване, представено от ТАСС.

„ Откритият иновационен метод ще ни разреши да си сътрудничим с технологичните стартъпи и предприемачи и да влагаме в тях, а те на собствен ред могат да се възползват от нашия световен алианс ", споделя ръководителят на съвета на шефовете на алианса Карлос Гон.

Основната задача на фонда, който ще работи в продължение на 5 години, е да се поддържа развиването на технологиите за бизпилотно ръководство и системите за сигурност, в това число с потреблението на изкуствения разсъдък.

През тази година се планират към 200 милиона за вложения, а първата компания, в която се влага, ще стане американската Ionic Materials, занимаваща се с създаването на компоненти за акумулаторни акумулатори.

Нисан и Рено ще вземат участие с по 40% във финансирането на алианса, Мицубиши - останалите 20%.

Японско-френският алианс е един от водещите в света. Той създава над 10 милиона автомобила годишно и заема трето място по продажби след немския концерн Volkswagen и японската Toyota.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР